lørdag 18. september 2010

Spørsmål fra leserne

Jeg må få takke alle sammen for de nydelige kommentarene dere har lagt igjen hos Franciskas vakre verden.
Jeg blir så glad for alle tilbakemeldingene.Og vi gleder oss veldig til at reportasjen skal komme i Vakre hjem.Tusen takk igjen.........Et lits spørsmål til dere kjære lesere,hva gjør dere for å holde liv i urtene?Jeg kjøper nye hver eneste gang jeg skal bruke de til matlaging.Jeg ønsker meg kjøkken benken full av urter,men det er helt umulig.Har dere noen gode tips?????(de brune store lyktene i bakgrunn er fra Verket Interiør)Mange har sendt meg spørsmål angående forskjellige ting blant annet  denne tv benken.Tenkte jeg kunne lage noen innlegg fremover hvor jeg svarer på ting dere lurer på.Så bare legg igjen en kommentar eller mail hvis du lurer på noe.

Vi fikk  en snekker til å bygge dennne tv benken etter mål og tegning.Det ble ikke så kostbart heller,billigere enn å kjøpe en tv benk faktisk.Disse vakre "huske jentene"er det også mange som lurer på hvor er fra.De henger i vinduet på rommet til Mathilde.Kjøpt hos galleri graff i Askim.De er utrolig søte og dekorative.


Vi håper på en sorik og vakker høst helg.Forrige helg gikkvi en mil i skogen.Og det frister til gjentagelse.
God helg jenter
Klem Heidi

19 kommentarer:

Guttemamma sa...

Ja,om jeg gleder meg til å se!! Synes kjøkkenet ditt ser utroliig fint ut også, jeg krangler og krangler om å få malt kjøkkenet hvitt.....
klem ,ha en strålende lørdag!!

Anonym sa...

Hei! Er en fast leser av bloggen din og synes den er veldig inspirerende selv om jeg ikke selv har egen blogg. Jeg bruker mye urter selv og etter mange visne planter har jeg funnet ut at lys og mye vann er hemmeligheten. De liker heller ikke varme, så plasser dem kjølig og lyst og vann dem hver dag, gjerne flere ganger om dagen om du ikke har en selvvanningspotte som gjør alt litt enklere.
Hilsen Bente

Hege sa...

Gleder meg til å se reportasjen Heidi!
Og urtene min STOR-trives i vinduet(må nestenklippe de ned så de ikke skygger for lyset,fnis!) - kanskje lyset som gjør det:-)
Ha en riktig fin helg,
klem Hege.
PS!Så det først nå , men..ny header..?
Utrolig skjønn!

My home is my Castle - by Kari sa...

ja jeg gleder meg til å se hjemmet ditt i vakre Hjem :))Spennende..

Jeg får heller ikke til urter. Jeg vanner dem hver dag, men de dør likevel. Har prøvd med mindre vanning, men nytter ikke det heller. Så jeg har gitt opp ;)

Ha en fin helg :)
Klem,kari

Jannicke sa...

ser du har fått mange gode råd : jeg føyer meg i rekken med å si : lys og vann. Krydderplanter liker absolutt ikke å tørke..
Gleder meg masse til reportasjen!!
God helg! Klem J.

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Heisann..
ja har sett hos Fransisca...ser helt herlig ut:)Ser frem til Vakre Hjem kommer ut igjen..:)
Har samme problemet som deg når det gjelder urter:)Men selvannngspotte er nok tingen...
ha en kos lørdagskveld...
eddaKlemmer

Anns draum sa...

Kan desverre ikkje hjelpe deg med urtene... Har samme problem sjølv!! Dei er døde omtrent før dei er komne i hus jo!!

Gler med til reportasjen frå huset ditt... Du har det jo så lekkert!! Ha ei fin helg Heidi;)

Klem frå Ann

Anonym sa...

Hei. Flott blogg du har. Blir spennende og se hjemme ditt i Vakre Hjem. Jeg kjøper masse urter, hos meg står de lyst, i vinduskarmen og jeg vanner dem ca. annen hver dag. Ang. vanning, det beste er og sette dem oppi noe som du har fylt vann i, så kan de suge opp det vannet de trenger selv. Lykke til. Hilsen Kjersti.

Camilla`s Castle sa...

Jeg gleder meg veldig til repotasjen kommer.. Dere har det kjempe fint i hjemmet.
Ingen tips å komme med om urtene desverre.. Jeg sliter med samme problemet.

Ha en fortsatt fin lørdag.

klem Camilla

Anita S Home and Wine sa...

Blir spennende å se repotasjen i vakre hjem
sliter desverre med samme problem som deg når det gjelder urter. syntes det er såå dekorativt.
klem anita s

Ramme alvor sa...

Hei!
Ofte når ein kjøper urter i supermarkeder er det mange planter i ei potte. Det kan lønne seg å plukke bort halvparten av plantene når potta kjem i hus. Då vert det meir lys og vatn på dei som er att. Det funkar for meg.

Helsing
Britt

Vibeke / Mammas Hus sa...

Denne gangen har jeg kjøpt en basilikum og plassert den foran vinduet - den vokser som bare det! Alltid har de dødd, selv om jeg har vannet, så det MÅ være lyset som gjør det. :)

Villa Klaraberg sa...

Hei Heidi! Det er første gangen jeg er hos deg, fant link hit via Franciska og det er jeg glad for. En flott blogg som jeg må følge videre, Nydelig kjøkken du har!! Når det gjelder urter på kjøkkenbenken så har jeg samme problemet hjemme i Oslo. Lyset er for dårlig, kan det være en ide å bruke lyspærer/lysstoffrør som skal fungere som dagslys? Det er jo så dekorativt med mange urter fremme! Ha en flott søndag. Klem fra Jorunn

Anette Willemine sa...

Mine rekker ikke å bli stående, fordi jeg bruker de opp fortere enn de klarer å vokse. Er storforbruker av urter. Det eneste man i så fall skal passe på er nok lys og vann! :o)

Gleder meg stort til å se reportasje fra det vakre huset ditt, Heidi! Med Franciska sitt talent, blir sikkert reportasjen helt super!!

Ønsker deg en deilig søndag!

Klem,
Anette Willemine

Huset på øya sa...

Jeg gjør som deg når det gjelder urter, må ofte kjøpe nye når jeg skal bruke de til middag etc..

Har to søte selvanningspotter jeg bruker og det forlenger levetiden noe...

Så utrolig gøy dette m resportasje i Vakre Hjem.

Ha en fin søndag ! Vibeke

Tilda sa...

Hei!

Jeg må stadig titte innom den fine bloggen din! :)

Driver på med stua, og jakter på nytt salongbord. Lurer veldig på hvor du har kjøpt det lyse kvadratiske bordet ditt? Noen tips? Jeg må nok gå for et avlangt et, men liker den lyse fargen veldig!

Hilsen Sola

hjem hos linda sa...

Gratulerer til deg .....Du har vunnet inne hos meg:0)
Ønsker deg en hyggelig søndagskveld:0)
Klæm Linda

Anonym sa...

Hei!

Før døde alltid basilikumen jeg kjøpte veldig fort! Helt til jeg fant ut av at den må ha mye vann, helst hver dag. Og ikke direkte sollys. Da holder den lenge!

Klem Kristine

Anonym sa...

ma sjekke:)