søndag 18. desember 2011

Farlig gode

Klart dere skal få  oppskriften på verdens beste karameller,hadde litt dårlig tid når jeg laget forrige innlegg.Så her kommer den:  
                           200 g meierismør
               4 dl fløte
                     200 g sukker
               2 dl sirup
                            2 ts vanilje sukker
Denne mengden passer perfekt i en bakepapir kledd brødform,da får man en passe fin høyde på karamellene.
Alt helles i en kjele bortsett i fra smøret.Kokes opp og små koker ca en time.Rør innimellom med en tre sleiv.Når det har gått ca en time kan man ta en vannprøve.Ha noen dråper med karamellmassen  i et vann  glass og se om du klarer og trille en liten kule med fingrene.Ta sjelen av platen og ha i smøret,visp bare meieri smøret inn .Deretter helles massen over i en bakepapir kledd brødform.Og settes i kjøleskapet til dagen etter.La karamellene stå litt  fremme i romtemperatur før de kjæres opp.
Pakkes deretter inn i folie papir(ikke bruk den på rull den fester seg ikke,man får kjøpt folie ark hos bokhandleren,de funker veldig bra.
Lykke til og husk de er farlig gode.


4 kommentarer:

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Dette må prøves...takk for oppskrift...
ha en fin kveld

Fru R. sa...

mmmm, takk for at du deler! Slike er jeg svak for og det har gått utover plombene mine til gagns en gang..
Klemz

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Mmmm, det lukter barndom her!!
Godt tips med papiret rundt. får bli til neste år det, for jeg skall ikke ut å reise mer før jul!

Klem Anna

Albertines verden sa...

Hei, hei Heidi. Har ett øyeblikks pusterom, tenkte ta julerunden. Det var så travelt sist du var innom, så jeg rakk aldri få snakket med deg. :0) Ønsker deg en riktig deilig julefeiring, og ett spennende nytt år! Klem Albertine...