torsdag 16. april 2009

En reise igjennom ROMA

Påsken ble litt forlenget for vår del.Annen påske dag reiste vi til fantastiske ROMA. I 4 dager har vi opplevd Roma fra sin vakreste side.Det er virkelig en historisk reise mange tusen år tilbake.Det dukker opp en fantastisk bygning uansett hvor du befinner deg.Man tusler rundt i trange små smug og når man minst aner det reiser det deg et utrolig bygg verk rett foran deg.Været satte jo også en ekstra spiss på reisen,når man opplever et utrolig folkehav av mennesker overalt som nyter nydelig mat og vin på en av de mange tusen fortaus restauranter.I 24 g og skyfri himmel.


Bilde over viser det enorme temp le Pantheon.Som er 2000 år gammelt.En åpen buss guidet oss igjennom hele Roma.Sant Peters kirken i Vatekan staten er en opplevelse.
Sixtinske kapell med alle minchelanchlos kunstverk er en reise i bibel historien.


Sant peters kirken...........Tar man heisen helt opp i kuppelen eller går alle de 500 trappe trinnene opp har man utsikt utover hele Roma.


Mathilde nyter den spennende buss turen.
Her ser man noen av de fantastiske vakre detaljene kirken har.

Her sitter vi bussen.I bakgrunnen ser man sant peters kirken.Når man nærmer seg kirken åpner det seg en enorm plass som rommer mange tusen mennesker.Men det må jo til når paven skal holde en liten tale.

(her ser dere bilde av kuppelen ,hvor kan man komme helt opp til toppen)Flere detaljer fra taket på kirken.


Spanske trappen,også en kjent turist attraksjon i Roma.Her satt det hundre vis av mennesker og bare slappet av.Denne trappen var en gang i tiden en gave til roma fra en eller anen spanske konge.Derfor kalt spanske trappen.

Utsikten fra balkongen på hotellet.Et blomster hav på alle balkongene.
Roma anbefales på det sterkeste, vi bodde på et utrolig flott hotell som ligger veldig sentralt.


Tusen takk alle sammen for alle de hyggelig kommentareneforige innlegg.Og legger du igjen en kommentar på det innlegget er du med i trekningen av en overraskelse når telleren min har passert 20 000 besøkende.
Adios so long.......

søndag 12. april 2009

20 000 lesere og konkuranse

Bloggen nærmer seg et aldri så lite jubileum 20 000 lesere på 7 mnd. Helt utrolig at så mange har vært innom min blogg .Setter så utrolig pris på alle kommentarer og besøk at det er på tide med en premie.Derfor deler jeg med dere kjære lesere denne fantastiske gode vaffel oppskriften(må bare prøves)og alle som legger igjen en kommentar på dette innlegg er med i trekningen av en fin ting som blir plukket ut når vinneren er trekt.Vil finne noe som passer perfekt til den heldige vinner.Vinneren blir trekt når telleren har passert 20 000.Enn så lenge kjære lesere kos dere med disse utrolige gode vaflene PERFEKTE VAFLER
2 EGG

1.5 DL SUKKER

3 DL SKUMMET KULTUR MELK

3.5 DL H-MELK

350 G HVETEMEL

1 TS BAKEPULVER

1 TS NATRON

1 TS KARDEMOMME

150 G SUKKER

Knekk eggene i en bolle.Ha i skummelt kultur melk og melk.Sikt melet og ha i resten av ingrediensene og bland godt.La det stå i 5 til 10 min.En eller to store sjeer med seter rømme gjør også susen(kan dropppes hvis man tenker på linjene. Håper det smaker vel bekommen.