Klart dere skal få oppskriften på verdens beste karameller,hadde litt dårlig tid når jeg laget forrige innlegg.Så her kommer den:
200 g meierismør
4 dl fløte
200 g sukker
2 dl sirup
2 ts vanilje sukker
Denne mengden passer perfekt i en bakepapir kledd brødform,da får man en passe fin høyde på karamellene.
Alt helles i en kjele bortsett i fra smøret.Kokes opp og små koker ca en time.Rør innimellom med en tre sleiv.Når det har gått ca en time kan man ta en vannprøve.Ha noen dråper med karamellmassen i et vann glass og se om du klarer og trille en liten kule med fingrene.Ta sjelen av platen og ha i smøret,visp bare meieri smøret inn .Deretter helles massen over i en bakepapir kledd brødform.Og settes i kjøleskapet til dagen etter.La karamellene stå litt fremme i romtemperatur før de kjæres opp.
Pakkes deretter inn i folie papir(ikke bruk den på rull den fester seg ikke,man får kjøpt folie ark hos bokhandleren,de funker veldig bra.
Lykke til og husk de er farlig gode.