fredag 5. mars 2010

En liten hemmlighet

Solen skinner............. og det er et vakkert vår vær(nesten da)

Satt litt i denne kroken i dag og kjente solen varme i ansiktet.Måtte selvfølgelig måke vekk en hel haug med snø først.


Må dele en........ liten hemmelighet med dere .20 april får jeg besøk av interiør fotograf og skribent Franciska Munck Johansen som jobber for http://www.houseofpictures.dk/
Hun har fulgt bloggen min en stund og ønsket å lage en bolig reportasje hjemme hos oss.Med min drøm om å jobbe som stylist i nærmeste fremtid kan det jo være en grei markeds føring for min egen del.

Jeg gleder meg til å få besøk av denne hyggelige damen ,ta en titt på hennes herlige blogg,der finner du en masse inspirasjon.

Det er ikke bestemt enda hvilket interiør blad vår bolig reportasje skal være i.Franciska jobber for blant annet Maison,Vakre hjem og Interiørmagasinet samt en rekke utenlandske blader.


Blir kjempe spennende,gleder meg til å se hvordan hun jobber,4-6 timer vil"fotoshooten" pågå.


God helg alle sammen ,nyt solen

klem Heidi

torsdag 4. mars 2010

Utfordring

Spiseplassen

Utfordring fra NIB "hvis oss din spiseplass.

Gøy med konkuranser,så det er vi med på.

tirsdag 2. mars 2010

oppusnings skole del 1

Hei og hå...................nå er vi tilbake etter en deilig uke på fjellet.

Tusen takk alle sammen for de utrolig mange hyggelige tilbake meldingene på skapet mitt.
Jeg har fått kjempe mange spørsmål angående fremgangs måten på skapet og alle stol prosjektene mine.Jeg har desverre ikke hatt tid og mulighet til å kunne svare på alle spørsmål og mail.
Tenkte isteden ..........jeg kunne lage et innlegg en slags "oppusnings skole"
Håper dere får svar på alt dere lurer på.

Stolene kjøper jeg som regel på finn eller hos en antikvitets forhandler.Ser som regel etter de som er ødelagte i stoffet,de får mann til en billig penge.

Begynner med å fjerne nagler eller møbel bånd.Møbel båndet sitter som regel veldig løst og fjernes lett ved å bare rive det av.Stolene med nagler, er det litt mer jobb med.De kan fjernes med en knipsløft fjerner(kjøpes hos stoff og stil)eller bare en flat skrutrekker og hammer(dette tar litt tid)

(knipsløft fjerner fra stoff og stil ca 350,-kr)
Deretter fjernes det gamle stoffet.Prøv å riv det av så forsiktig som mulig.Det gamle stoffet brukes som mønster til det nye stoffet.Hvis du får det helt og fint av er det lett å få det nye stoffet til å passe perfekt på.
Her er utstyret du trenger:stifte maskin,møbel bånd(stoff og stil)sandpapir , limpistol,heftgrunn,maling og stoff(mange fine stoffer hos Panduro,Åhlens og stoff og stil,bruk et som er tykt det er lettere å få pent på)


Nå er stolen ribbet og naken.........
Puss over med sandpapir hvis stolen har riper og sår.
Jeg grunner(heft grunn) og maler stolen ferdig før jeg setter på det nye trekket.Olje maling er absolutt å anbefale,det blir det peneste resultatet.Men det er en fordel å stå med malingen ute eller i et rom som ikke er i bruk.
Hvis du vil ha en litt "slitt look" på stolen.Kan du bruke to farger som jeg har gjort her.Først maler jeg to strøk med eggehvitt og et strøk med fargen sand.Den siste fargen pusser du av med et fint sand papir så den bare blir liggende igjen enkelte steder.


Nå er det klart for å sette på det nye stoffet.Legg stoffet oppå det gamle og klipp så nøyaktig som mulig lik det gamle.
Stoffet stiftes fast inn til kanten der det gamle har sittet.Stram stoffet så godt du kan også i hjørner og kanter(dette blir mann flinkere til etter hvert,ikke regn med at det blir perfekt første gangen)

Nå kan møbel båndet limes på med limpistol.Legg båndet fint inntil kanten så det skjuler stiftene.


Da skulle stolen være ferdig til bruk.Lykke til....................................